Roode Droom is een socialistische boekhandel, opgericht in 2023. Wij zijn nu nog hoofdzakelijk actief op het internet en op boekenmarkten. Op termijn hopen wij een volwaardige boekenwinkel te kunnen vestigen in Rotterdam, inclusief koffiehoek en overlegruimte voor linkse en sociale groepen!

Nederland kent een mooie traditie van linkse boekhandels. Helaas zijn deze, samen met de socialistische beweging, langzaam verdwenen vanaf de jaren 90. Gelukkig is deze trend sinds een aantal jaar weer omgekeerd, en groeit de interesse van mensen in het socialisme ieder jaar meer en meer!

Deze hernieuwde interesse vraagt om discussie, informatie, en daarmee… om boeken! En dat is waar wij in het plaatje komen. Wij willen linkse literatuur, oud en nieuw, of het nou fictie, feminisme, marxisme of klimaatstrijd betreft, verzamelen en tegen een voordelige prijs aanbieden.

Wil jij bijdragen aan dit streven? Neem dan contact met ons op! Uiteraard kun je ons ook steunen door je linkse literatuur bij ons, ‘t Fort van Sjakoo of Boekhandel Rosa te halen. Hopelijk tot snel!